Cum rezolvi „Call Failed” la iPhone

Una dintre cele mai stresante probleme la iPhone (si singura) cu care m-am intalnit, este legata de incapacitatea de a efectua apeluri, mesajul fiind, instant, Call Failed. Cum rezolvi call failed la iphone?

Simptomele sunt destul de simple dar iritante: poti sa primesti apeluri, poti sa utilizezi datele 3G/4G, poti sa trimiti sms-uri clasice sau imessage dar pur si simplu nu poti efectua niciun apel.

Cum rezolvi „Call Failed” la iPhone?

Sunt cativa pasi simpli pe care-i poti urma, sunt convins ca ultimul iti va rezolva problema.

Ce este de retinut, legat de Call Failed, este faptul ca cel mai probabil nu ai nicio problema cu telefonul si altele sunt cauzele.

Sa incepem

Restart (reboot)

Un simplu restart al iPhone-ului tau ar trebui sa rezolve problema. De cele mai multe ori, din cauze…nestiute, iPhone-ul incepe sa blocheze anumite aplicatii sau functii, fara mesaje de eroare, iar restartarea telefonului ar trebui sa goleasca toate cache-urile (pentru nestiutori, sa stearga tot ce este temporar) permitandu-ti, ulterior, sa efectuezi apeluri in voie.

Apeleaza *#31#

Pentru un motiv oarecare, desi nu are legatura neaparat cu rezolvarea problemei, apelarea la *#31# pare sa rezolve problema.

Suna la *#31#
Suna la *#31# – Sursa
Porneste si opreste „Mod avion” (airplane mode)

Pornirea si oprirea functiei de mod avion, iti reseteaza conexiunea la celulele de GSM la care esti conectat. Facand pasul acesta de 2-3 ori, problema legata de Call Failed ar trebui sa dispara

on si off la airplane mode
On si off la airplane mode – Sursa
Inchide aplicatiile

Simplu, inchide toate aplicatiile si incearca sa efectuezi apeluri. Cel mai probabil acest pas nu iti va rezolva problema 🙂 dar merita incercat.

Mitul legat de consumul bateriei daca lasi aplicatiile deschise este fals. De ce? Pentru ca oprirea si pornirea lor solicita telefonul tau mai mult decat ai crede.

Date & Time

Desi pare ca nu are nicio legatura cu problema in sine, modificarea datei si a timpului, iti poate rezolva eroarea data de Call Failed.

Cum? Asa cum spuneam mai sus, daca ramai „agatat” de o celula sau ai fisiere temporare care ii spun telefonului tau ca te afli in alt oras si pe alt fus orar, atunci telefonul tau nu poate fi folosit la efectuarea apelurilor.

Deschide setarile telefonului -> selecteaza General -> selecteaza Date & Time. Opreste setarea de Setare automata a datei si timpului.

Ulterior restarteaza telefonul si vezi daca problema este rezolvata.

Reseteaza setarile retelei

Cum adica? Ce inseamna sa resetezi setarile retelei?

Poate in engleza suna mai bine „reset network settings” – Deschide setarile telefonului -> selecteaza General -> selecteaza, din josul meniului, Reset network settings

Daca tot nu s-a rezolvat, atunci vezi mai jos

Reseteaza telefonul la setarile din fabrica

Nu indic acest pas pentru ca vei pierde toate datele pe care le ai salvate pe telefon evident, in lipsa unui back-up.

Inainte de a te aventura in desert, asigura-te ca ai un back-up efectuat pe iPhone, cel putin cu 1 zi inainte, si Deschide setarile telefonului -> selecteaza General -> selecteaza, din josul meniului, Reset all settings

Schimba tipul de conexiune 4G/3G/2G

Singura solutie care a functionat pentru mine, desi iar poate parea ilogica, a fost modificarea tipului de conexiune cu celula GSM.

In partea stanga, sus, a ecranului, vei vedea tipul conexiunii pe care te afli (trebuie sa opresti Wi-Fi-ul daca esti conectat la unul).

Deschide setarile telefonului -> Selecteaza Mobile Data -> Selecteaza Mobile Data Options -> Selecteaza Voice & Data -> comuta pe alt tip de conexiune (2G/3G/4G).

 

Cel mai probabil, eroare tine de celula operatului de telefonie mobila (stalpul de semnal) la care esti conectat iar tu nu poti face nimic decat sa urmezi pasii de mai sus.

Mai poti semnala problema la operatorul de telefonie mobila (Vodafone, Orange, RCS&RDS, Telekom) dar cu mici sperante de reusita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *