Google lanseaza Android Oreo Go

Google lanseaza Android Oreo Go (ca biscuitii, da) pe 30 Noiembrie 2017.

Oreo Go isi propune sa ofere un sistem de operare stabil pentru telefoanele care nu suporta ultimele update-uri si, in acelasi timp, sa adreseze un alt segment al pietei de telefoane mobile.

Avand in vedete gama larga de telefoane mobile care functioneaza pe Android, Google stia ca noile versiuni de Android nu pot fi instalate pe terminale mai vechi provocand frustrari in randul utilizatorilor.

Solutia? Google lanseaza Android Oreo Go care isi propune cresterea vitezei si a eficientei telefoanelor mobile. Pe device-urile care deja au instalat Google Oreo Go s-a observat ca viteza a crescut de 2 ori facand utilizatorii fericiti.

Apple, pe de alta parte, nu adreseaza aceste nevoi pe terminalele vechi si te obliga sa iti cumperi cele mai noi modele lansate.

Revenind la Google Oreo Go, sistemul rezolva si problemele aplicatiilor care consumau baterie chiar daca nu erau folosite.

Google Ore Go tinteste telefoanele ieftine si optimizarea consumului de resurse (spatiu de stocare, ram si traficul de date). Traficul de date este redirectionat catre Google (doar atunci cand se foloseste browser-ul Chrome) unde este compresat si livrat -> consum de date mai mic.

Personal astept o abordare similara a celor de la Apple si nu prin lansarea unui nou model de genul iPhone 5 SE ci prin optimizarea sistemelor de operare pentru telefoanele vechi.

Desi nu sunt fan Samsung si Android, Google Oreo Go pare o miscare inteligenta ce va atrage, probabil, consumatori noi. In ochii mei cei de la Google au crescut si ma pune pe ganduri daca mu ar merita macar sa le folosesc telefoanele si sistemele de operare.

Lasa-mi cateva ganduri daca ai folosit / folosesti Google Oreo Go si spune-mi experienta ta cu el sau cu orice alt sisteme de operare Android.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *