Amintiri din copilarie sau cum am trecut prin anii ’90

Fac parte din generatia Y desi am aflat acum cativa ani de lucru asta. Cica mai fac parte si dintr-un grup select „echo boomers” datorita parintilor care au procreat cu viu interes prin anii ’80 si ’90.

Am copilarit in Berceni, un cartier frumos, plin de neamuri, rude, clanuri de sportivi, drogati si etnii dubioase.  Nu stiu cum, dar m-a ferit Barbosu’ de toate mizeriile care existau p’atunci.

Amintirile sunt extraodinar de frumoase, de la mersul la scoala cu cheia la gat si panica aferenta daca o pierdeam, pana la carbit in sticle de plastic pe care le lasam sa explodeze in curtea scolii.

Nu aveam xbox, playstation, calculator sau alte prostii. Stiam sa ne jucam in parc, sa rupem mingea de la 9 dimineata pana la 9 seara, sa jucam tara, tara, vrem ostasi, tucalu, hotii si vardistii. Stiam sa tragem cu prastia, cornetul, sa punem capcane in parc pentru mosii care coborau sa ne traga de urechi pentru ca faceam galagie. Mai stiam sa ne jucam portofelul, sa colectionam cartonase cu jucatorii din campionatul mondial, sa bem suc de la TEC, sa mancam inghetata facuta din praf de orice dar numai din lapte nu.

Nu am nimic cu generatiile nascute in anii 2000, dimpotriva, mi se pare ca au acces la atata informatie incat unul de 15 ani sparge serverele NASA, nu mai sunt nevoiti sa mearga la biblioteca avand Google-ul la un click distanta, nu mai sunt stresati ca gasca nu a iesit in parc la joaca. Ei sunt generatia care va face lucrurile sa se miste.

Tot ei, din pacate, nu mai au timp, fiind ocupati cu tableta, telefonul, calculatorul si alte tehnologii. Sunt cei care se vor pierde in multime si care vor astepta ca lucrurile sa se intample din senin. Sunt atrofiati, palizi si nervosi. Sunt obositi de mici si invidiosi. Sunt rai si deprimati. Sunt dezbinati.

Anii 90′ au trecut repede. Nu intelegeam nimic, ma uitam la Campionatul Mondial si la tata care se certa cu televizorul din cauza politicii. Asteptam vara care dura de 10 ori mai mult decat acum. Iarna, imi doream sa se faca dimineata sa ies cu prietenii, sa facem oameni de zapada, sa ne bulgarim, sa ne intoarcem in casa fleasca si fara griji.

Parca viata celor din generatia mea a fost mai interesanta si creativa. Atunci s-au format prietenii care dureaza si acum. Au fost clipe pe care le-as retrai la infinit decat sa vad oamenii de azi. Au fost momente cand nu imi doream decat o pereche de adidasi de la Pionerul sau tractoare in picioare. Au fost vremuri unice.

 

Prin 2000 deja intram in lumea „buna”. Aveam un job si ma bucuram, ca un idiot, de niste hartii pe care le primeam lunar. Nu mai aveam timp sa retraiesc sentimentele din copilarie dar ma gandeam ca voi ajunge mare. Si am ajuns. Tot pentru aceleasi hartii lunare, pentru stres, griji, nervi si prostii.

In curand voi fi si mai mare. Lasand amintirile din copilarie,  familia devine, din nou, completa. Voi avea grija ca el sa se bucure de tot, sa traiasca prezentul, sa fie echilibrat, sa fie aproape de parintii lui, sa se bucure de frunzele care cad si sa se intristeze de zilele ploioase.

Voi avea grija ca si el sa aiba amintiri din copilarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *