Romanii sunt idioti

Stiu ca doare, stiu ca sunt roman, dar romanii chiar sunt idioti. Evident, nu toti, dar o buna parte din ei.

Ba baiatule, daca deschizi Google-ul si cauti „comentarii pe facebook”, Google o sa iti propuna o continuare. Printre care se numara „comentarii pe facebook pentru fete”, „comentarii pe facebook pentru baieti”, „comentarii pe facebook frumoase” si altele. Cum p*la mea sa cauti asa ceva pe net? Cat de disperat sa fii sa nu stii ce sa-i spui unui baiat, unei fete, unei broaste testoase?

Mergem mai departe cu o obsesie care ma streseaza dar imi arata ratia de imbecilitate din randul romanilor. Citesc, des, diverse articole pe facebook, de toate felurile, sportive, politica, afaceri, banking etc. Ma pune ala de are coarne sa deschid comentariile si sa le citesc. Incremenesc. Pur si simplu ma loveste in moalele capului si-mi da cu virgula.

Vad oameni de toate varstele, de la 14 ani pana la 60+, oameni care nu ca au probleme cu semnele de punctuatie, dar au probleme in a fi coerenti, in a expune o idee intr-o fraza sau propozitie, in a transmite un mesaj. Las la o parte abrevierile fortate si inventate peste noapte, dar nu ai cum sa citesti un mesaj de 3 ori si sa te intrebi ce p*la mea vrea asta?

Am la vanzare un telefon pe marketplace-ul de la Facebook si ma abordeaza una:

-Vreau sa cumpar

-Eu: Buna seara

-Ok dar nu merge deblokat (aici recunosc ca mi-am dat seama ca este o intrebare)

-Eu: Sigur ca da, doar ca nu ma ocup cu asa ceva

-Mai reduceti 30 de lei ? Pentru seblocare si drum cum mil trimiteti

-Eu: Prin curier, FanCurier

-Ok mil puteti pune maine (iar mi-am dat seama ca e o intrebare)

Bine, gramatica nu este punctul meu forte, dar totusi nu ma bate prea tare limba romana.

Mergem mai departe. Fel si fel de oameni, printre care si cativa din lista mea de facebook, participa la toate c*acaturile de concursuri pe pagini false, promovate doar pentru publicitate ulterioara. Spera sa le cada un iPhone X in brate dand un amarat de share/like. Cred toate prostiile pe care le citesc, nu fac diferenta intre realitate si manipulare. Nu trec prin filtrul gandirii nimic. Daca scrie unul ca la Mega-ul de la colt se dau produse moka, iti garantez ca in 30 de minute sunt zeci de oameni acolo.

As putea spune ca nu au avut sansa in viata, ca nu au avut norocul de studia si de a ajunge undeva mai bine. Dar sa nu stii sa transmiti un mesaj, sa pui botul la toate mizeriile care-ti sunt servite pe facebook, sa visezi avioane, sa stai acasa pe ajutor social, sa spargi seminte in parc si sa fii b0$$.

Pai parca… imi cam vine sa imi bag p*la si sa spun ca romanii sunt idioti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *